Att flytta utomlands, flytta ut och flytta in

Dagen D närmade sig med stormsteg. Vi körde ner ett flyttlass med släp. När man hyr för utlandsflytt måste man kolla att släpet eller flyttbilen har utlandsförsäkring. Lätt att glömma. Första omgången körde sambon tillsammans med en god vän. Jag blev hemma och fortsatte sortera. Till slut kom jag fram till att inte gå igenom så mycket mer utan att lämna bort eller sälja grejorna. För vem betyder det något? Och ville jag verkligen ha det?

Den 1.12 2015 träffade vi den nye husägaren, som nu kändes som en kär vän (fattades bara rara frun) och vi undertecknade de sista pappret. En timme senare var vi på väg. Hunden Nemo och jag i  vår bil och Alex (sambon) i flyttbilen. Vi hämtade upp två glada gossar som tog över flyttbilen och vi fortsatte ner till Trelleborg för att klockan ett på natten vara framme iTravemünde. Sen gick det lätt att köra förbi Hamburg, Hannover ner mot Aachen där vi körde in i Belgien. Vi valde vägen genom Ardennerna och när vi passerat Reims i Frankrike  hittade vi ett enkelt hotel där vi åt en god middag och övernattade. En del franska motorvägar är avgiftsbelagda men det är väl värt pengarna för att både väghållning och rastställen är mycket bra. Dessutom är det inte mycket trafik. Med undantag för de motorvägar som går till och från Paris.

Det hann bli mörkt innan vi var framme men tack vare utomhusbelysning kunde vi tömma flyttbilen och sedan leta fram lite mat och gott vin. Jaha, det var alltså här vi skulle bo. Köket är underbart stort och härligt med ett jättelikt köksbord. Vi var så trötta att vi inte orkade med något nattsudd utan somnade sött på våra franska huvudkuddar.

Nästa morgon åkte vi till närmsta by och köpte det nödvändigaste så att vi kunde utspisa de glada gossarna som sen på fredagseftermiddagen tog flyttbilen och satte kurs mot Österlen igen.

Vi inspekterade vår hyrda bostad. Ringde husvärden i England och talade om att vi var framme. Sen började vi trava flyttlådor. Eftersom huset är möblerat har vi bara packat upp en bråkdel, när vi kände för att använda våra egna prylar. Vädret var fantastiskt och på söndagen fikade vi ute framför huset. Hunden Nemo var lycklig för han fick plötsligt 3600 m2 att springa på, vilket var sex gånger mer än han haft innan. Att resa med hund var inga problem. Vi rastade med jämna mellanrum och han sov långa stunder. Vid något tillfälle fick han knipa ihop tills lämplig plats dök upp, men oftast låg vi lite före i tiden. Vi lämnade honom på hotellrumet med sitt täcke och en godisbit när vi gick och åt och han sov så lugnt när vi kom tillbaks. Hundpasset som vi skaffat var det ingen som tittade på.

När helgen var slut var det så dags att ta itu med allt pappersarbete. Bankkonto gick lätt att öppna, räckte med pass, hyreskontrakt och adress. MC kom efter fyra dagar. Men det fans mycket annat som måste fixas……….2015-12-02 09.39.26 2015-12-04 12.23.49 A sunny afternon2015-12-092015-12-04 12.53.18

 

Annonser
Det här inlägget postades i Flytten til Frankrike och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s