EU-val, igelkottar och annat

Att lägga sin röst betyder för mig också rättigheten att ha åsikter. Om EU-valet har jag både åsikter och funderingar.  Men det är inte så intressant att skriva om i efterhand så därför ägnar jag detta åt igelkotten istället. Vi har i flera år haft en kotte som vintersovit under murgrönan och tittat fram på vårkanten.

igelkottenSedan hunden Nemo flyttade in har det blivit diverse kontraverser. Kotten hävdar puffande och stånkande sitt revir. Hunden Nemo tror att han är en leksak, att kotten sticks tycks inte bekymra honom alls. Han rullar honom, och innan vi hinner fram har han kastat upp kotten någon decimeter under höga skall.

Vi tyckte synd om kotten och bar iväg honom några kvarter. Efter två dagar var kotten tillbaks. Naturligtvis var den Nemo som upptäckte honom….

Vi bar kotten lite längre bort, efter tre dagar var han tillbaks. Gissa vem som var glad?? Denna gång hölls familjeråd. Nemo ville behålla kotten men vi var två emot en så vi beslöt att köra honom till närmsta by utanför stan och släppa honom nära bebyggelse. I hopp om att kotten hittar ett nytt hem.

Fast vi är lite oroliga att vi om några veckor har kotten tillbaks i trädgården…..

När vi släpper ut hunden Nemo tar han rundan bort där han hittade kotten sista gången. Visst är hundar kloka men de har likt Nalle Puh en liten hjärna.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Djur och natur, Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s