Kanske borde man köpa en köttkvarn

Bilden har inget med nämnda affärer att göra

Bilden har inget med nämnda affärer att göra

En köttkvarn för att kunna mala sitt eget kött. När man köper malet kött på ICA eller Coop, så är alltid utgångsdatum dagen efter förpackningsdatum! Varför? Tar man mer eller mindre utgånget kött och maler ner? Även om man gör vid köttet samma dag som man köpt det, alltså dagen FÖRE det ”går ut” så kan det redan ha börjat bli grå/brunt på vissa fläckar och luktar illa. Alltså dagen före sista förbrukningsdatum.

Har någon misstanke att man tar kött som man inte längre kan sälja, tvättar det och maler ner det till färs. Köper numera aldrig malet kött i någon av dessa affärer. Billighetskedjor som Netto och Lidl har förbrukningsdatum 5-6 dagar efter att det packats. Är det för att det är  bättre kött eller för att det är sprutat med någon hållbarhetsprodukt?

När jag bodde i Barcelona så pekade man ut det kött man ville ha och så malde de ner det i affären och man visste precis vad man fick. Lösningen kanske kan vara att köpa en köttkvarn, köpa kött som ser vettigt ut och själv mala ner det hemma. Att man sedan ändå inte vet hur köttet är behandlat är ju trist, men något måste man ju äta!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa och relaterat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s