Julmarknadsresa till Bremen stoppad av Sven – Bodil!!

Där skulle vi varit!

Där skulle vi varit!

Vi stiger upp kl. 04.00 för att vara på plats vid bussen kl. 05.25. Sambons och min årliga julresa, vilket för min del innebär att också serva en buss med glada resenärer.  Denna gång hade Hagestad Touring hyrt in kollegan Kiviks Taxi med Ulf bakom ratten. Vi har jobbat ihop for och det är alltid lika trevligt. Jag hade läst på nätet om Bodil, stormen i Danmark, hon som ändrade kön och blev Sven någonstans över Öresund. När vi hämtade de sista gästerna vid Arenan i Malmö, höll jag på att blåsa bort när jag klev av bussen.

Bron var öppen och i ca 70 km i timmen tog vi oss över sundet. Förmiddagsfika som vanligt i Piberhus. Sen såg vi skylten: Faröbroarna stängda och lite senare Storabältbron stängd. Den sistnämna berörde inte oss men däremot broarna ner till Falster för att nå Rödby. Vädret växlade mellan snöhagel och häftiga vindbyar. När vi kom ner till avfarten mot Vordingborg var motorvägen avstängd. Den gamla Storströmsbron var enda alternativet och vi hade inte kört långt innan det var totalstopp. Ca 5 km hade vi kvar till bron. Ungefär halvvägs fick vi veta att Faröbroarna var öppna och vi tog chansen i en rondell och vände. Vilket i efterhand visade sig vara ett klokt beslut. Hela tiden gick mobile varm mellan oss och Sune i den andra Hagestad bussen på väg till Rostock. De skulle dessutom ha åkt med färjan Gedser – Rostock som ställts in. Efter 90 minuter i kö vände vi återigen och tog oss så småningom ner till Rödby. Tre km innan färjeläget var det stop igen. När vi kom fram till incheckningen fick vi veta att två färjor précis lämnat hamnen och först när de var tillbaks kunde vi eventuellt komma med. Företräde för långtradare som klassas som yrkestrafik!! Då hade klockan hunnit bli 15.15. Vi jobbade på, serverade korv med bröd, lite senare knäckemackor, kaffe och varm choklad, muffins (nybakade naturligtvis) mm. Ulf satte på en film och bjöd sen på julmusik. I bussen är det bekvämt, varmt och med tillgång till toilett så hade vi det bra. Frågesport, berättande om andra resor och annat gjorde att det inte kändes för besvärligt. Vid 18-tiden kom två färjor tillbaks, de hade inte kunnat lägga till i Puttgarden på grund av lågvatten. Bussarna rullade av och vi var glada att vi sluppit gunga på havet i tre timmar vilket vi säkert gjort om vi inte tagit avhoppet mot Faröbroarna och därmed kom för sent till avgångarna. Ibland skall man ha tur! Ryktet gick att Bordershopen (som är en stor pråm) hade slitit sig och vi spanade över det svarta havet i väntan på att den skulle dyka upp. Då hade vi åtminstone kunnat handla vårt julegott!!

Slutligen kom en av de anställda på Scandlines och berättade att Inga fler färjor skulle gå. Kanske lördag…… Dessutom hade vi last på nätet att bron över Fehmarnsund var stängd efter en olycka. Alltså hade vi inte kommit ner på fastlandet även om båtarna gått.

I det läget var det bara att vända bussen hem. Tillbaks över Storströmsbron med dett beslut att stanna vid Tappernöje för att se om det fanns lite annan kost än det vi hade I bussen. När vi svängde in på parkeringen var där bara en buss (den hade strax innan kört förbi oss i full fart. Naturligtvis var cafeterian stängd och vi fick köa länge för mackor och varm korv. Två bussar till körde in och släppte av hungriga resenärer. Det blev som egyptens gräshoppor! Bra för macken men de sista gästerna fick nog knapra på skalkarna!

Våra gäster berättade sen att somliga bussar inte hade någon fika alls med sig så gästerna hade inte fått mat sedan de lämnade Skåne i ottan. Kändes gott att ta farväl av våra tappra resenärer som trots allt sa: Tack för en mycket trevlig om än äventyrlig dagstur!

När vi på småtimmarna kröp isäng somnade jag i förvissningen att vi gjord vårt bästa! Med hjälp av Rolf, Lena och gästerna!

Det här inlägget postades i Resor och utflykter, Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s