Afghanistan med nytt lagförslag

Bakåtsträvande, eller? Ett nytt förslag i Afghanistan är att stena otrogna par. Och det är stena till döds det gäller. Förslaget talar om att ett gift par som avslöjats med otrohet skall stenas offentligt. Ogifta som gör samma sak ska straffas med 100 piskrapp.

Att döda människor genom stenkastning var straffet i Afghanistan för otrohet från mitten av 1990-talet till 2001.

Många muslimska länder har avskaffat stening. För att stening skall ske måste vissa villkor uppfyllas. Exempelvis måste det finnas fyra ögonvittnen och om bara en av dessa är osäker blir det ingen stening.

Minns på en konferens hur en kille från Irak berättade att de använde sig av stening. Om någon togs på bar gärning med att dricka alkohol. Polisen kunde komma hem till vem som helst, vid vilket tillfälle som helst och om det då dracks alkohol av någon så blev hela familjen straffade – genom att stenas!

flaggaAfghanistan gränsar till Iran, Turkmenistan, Uzbekistan och Tadzjikistan, Pakistan och Kina. Bergskedjan Hindukush går från nordöstra delen till västra gränsen. Den högsta punkten är berget Nowshak som når 7.485 meter.Den senaste officiella folkräkningen genomfördes 1979, en ny räkning planeras att bli genomförd nu fram till i år. Afghanistan är antagligen världens största stamsamhälle. Ungefär 17% av befolkningen bor i städer. Huvudelen lever i byar på landsbygden och floddalarna och slätten i norr är tätast befolkade.

Annonser
Det här inlägget postades i Saxat, aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s