Äppelmaräng från Ångermanland

4 portioner

6 äpplen, 2-3 msk socker

Maräng: 3 äggvitor, 1 dl socker, 1/2-1 dl skållade och strimlade sötmandlar.

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem på smort ungssäkert fat. Strö över sockret. Täck med folie. Grädda i ugn vid 200 grader, 15-20 minuter.

elvispVispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner sockret. Häll massan över äpplena, strö på mandeln. Grädda marängen ljusgul i ugn vid 175-200 grader

Servera rätten ljum med vispad grädde.

Det här inlägget postades i Recept, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s