Rödvin och alzheimer

vinKanske är det helt rätt att dricka lite rödvin för att slippa drabbas av demens. Det finns ett ämne i rödvinet som verkar bromsa risken att få alzheimer.

En stor del av de som drabbas av alzheimer föds med ett speciellt protein. Forskare vid Buck Institute i USA visar hur detta protein samverkar med ett annat, som i sin tur aktiveras av resveratrol som finns i rödvin.

Tar själv gärna ett glas rödvin till maten och då visar vetenskapen att jag gör alldeles rätt!

Det här inlägget postades i Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s