Krka nationalpark och vinprovning

Krka npDe två sista dagarna ägnade vi åt att njuta av naturen, gott vin och friska vindar. En timmes bussfärd inåt landet och vi var framme vid Krka Nationalpark. Ett fantastiskt landskap längs Krka floden som i sin helhet är 72,5 km lång från källan ner till Sibenik där den rinner ut I havet. Sju vattenfall, likt sju trappsteg för vattnet nedåt och ca 40 grottor finns inom området. Parken är också en plats där flyttfåglar landar under vår och höst. Vi gick i oändliga krka np2 slingrande trappor som följde vattenfallen och kom så småningom ner till en brygga där vi klev ombord för en ca 20 min lång båtfärd till Skradin där bussen väntade. Vid det laget var vi varma, hungriga och törstiga. Vatten släcker törst och det hade vi i bussen som tur var för strax var det dags för vinprovning.

 

gottBibich vingård har återuppstått efter kriget och är idag en av de största i Kroatien. Ägaren Alen Bibich har lyckats med det näst intill omöjliga. Idag kan han skörda vin på samma mark som hans farfar gjorde, en gang för längesedan. Två bord till brädden fyllda av tapas, tilltugg, väntade när portarna slogs upp.

Både vitt och rött vin provsmakades och de flesta köpte med sig för att njuta av hemmavid.  Vingården tar emot ca 10 grupper per dag och vi blev på ett fint sätt informerade om att tiden var på väg att rinna ut. Allt som allt en trevlig dag och vi var tillbaks vid hotellet strax efter 15 så gästerna fick en eftermiddag på egen hand.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s