Rhenfärd, hemfärd och utfärd

Lorelei

Lorelei

Ytterligare en dag vid Rhen med utflykt till Lorelei. Klippan vars sjönsjungande jungfru lockade sjömän i fördärvet. Därefter en tre timmar lång båtfärd på Rhen, allt insvept i regndimma , men ack så trolskt med alla borgar, berg och sägner.

 

Vi hann med en tidigare båt än beräknat och fick på så sätt hela eftermiddagen ledigt i t_227_ms_stolzenfelsRudesheim. Några av gästerna hade valt vinprovning innan middagen och fick lära skillnaden mellan Mosel och Rhenviner. En god middag på Drosselmuller var en god avrundning på resan.

Nästa dag startade vi tidigt och tog oss förbi Frankfurt i morgonrusningen utan att fastna i köer. Vi nästan flög fram längst autobahn och där vi mött ringlande bilköer på vägen ner var nu nästan fritt fram. Resultat: vi kom en timme tidigare än avtalat till lunchen. Jo, jag hade meddelat att vi var på g. Mätta och belåtna klev vi ombord på bussen och Lasse rattade oss med säker hand till Puttgarden och några hundra meter i land i Rödby innan Sune tog över för den sista sträckan hem. Klockan hann bli en bit över midnatt när Alex mötte mig i Simrishamn och hemma väntade glada hunden Nemo.

Dagen efter låg han bedvid min resväska som nu packades för Kroatien. Som jag skrev häromdagen så blev det övernattning nära Kastrup och tidig avfärd till Split, där solen sken från en molnfri himmel. split airport

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och utflykter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s