Nat Geo Wild – Botswana

National Geographic Wild är en TV-kanal jag ganska ofta tittar på. Helt fantastiska filmer. Häromkvällen var det ett program om lejon i Botswana och då kom det bilder från Okawango deltat, precis där jag varit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi var ute en kväll i en flatbottnad båt för att titta på solnedgången över Okawango. Jag var vinutskänkare, en roll jag inte hade något emot!

I Botswana bodde vi i tältläger där elefanterna gick genom lägret precis hur de önskade och trots att tälten stod ganska tätt, trampade de inte en enda gång på något snöre! Vid första morgonmålet, lite kex och dricka, kunde man plötsligt se en liten hand som stack upp över bordskanten och tog kex – babianer. De tog sitt kex och ”flög” upp i träden och skrattade!

Maun

Maun

Lägger också in en bild från Maun, provinshuvudstaden, där det fyrkantiga huset är kyrkan. Det blev lite panik i Sverige när vi flög till Maun. Ett litet privatplan hade kraschat på landningsbanan, det var från Schweiz men uppgavs vara från Sverige – samma dag som alla visste att vi skulle flyga till Maun. Vi åkte med Botswana air från Gabarone, huvudstaden, fantastiskt – helt nya plan och vilken service!

Tältläger med elefant

Tältläger med elefant

Vi bodde helt ute i bushen och såg inte till någon annan människa förrän vi började närma oss civilisationen igen. En bit in i bushen fanns ett annat tält där de som bodde där hade gått ner till floden för att hämta vatten. Och de hade glömt att stänga tältet helt så utanför satt ett gäng babianer och frossade på deras matförråd. Även detta var en bra bit från civilisationen så de blev ju inte helt glada när de kom tillbaka till förödelsen. Vi var väldigt noga med att stänga vårt tält eftersom annars hyenorna brukade gå in och ”snoka”.

Till större delen levde vi i tältläger men en natt bodde vi över på en liten ö under moskitnät. Ön valdes för att där inte fanns några kattdjur, typ lejon! Andra djur är inga större problem i ett sådant läge, men kattdjuren ser ”vad som finns i skafferiet” som de sa där nere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALite närmare civilisationen fanns ett café, in the middle of nowhere – inte stort men de sålde Coca Cola! Solen stod högt och skuggorna var små.

Ett program från Nat Geo Wild och en massa minnen kommer upp! Härliga Botswana!

Annonser
Det här inlägget postades i Glimtar ur mitt liv; Kerstin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s