Maten igen – salt denna gång

I Sverige äter vi mycket salt – för mycket! Det kan bidra till högt blodtryck. Och öka risken för stroke och hjärt-kärlsjukdomar. Vi bör inte äta mer än 5-6 gram salt per dag men vi äter dubbelt så mycket i Sverige.

Nu har Konsumentföreningen Stockholm gjort en undersökning av salthalten i nästan 300 livsmedel och  det visar sig att samma slag av livsmedelsprodukter har dubbelt så mycket salt.

saltI Lönnebergaskinka finns det nästan dubbelt så mycket salt om man jämför med Coops och ICAs. Citygross pytt-i-panna har dubbelt så mycket salt som Coops. Lidls potatismos har fem gånger mer salt än ICAs osv.

Förr kunde man bara äta och salta lite på sin egen mat, nu behöver man vara vetenskapare inom området för att det skall bli rätt. Har aldrig riktigt gillat halv- och helfabrikaten, men äter av det. Men även om man skulle laga maten från start så vet man ju inte vad det t ex är för kött man får.

I en stressigare värld behöver man snabbare produkter och i stället tar hälsan stryk. Inte lätt!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s