Calgary, resans slutmål

Efter en bussfärd på ca 2 timmar kom vi fram till Calgary  värd för vinterolympiaden 1988. Calgary har ca 1,2 milj invånare och ett centrum av skyskrapor. Ytan är enorm, jag tror vi åkte minst 45 min. genom villaområden innan vi såg stans skyline. Vår värd John kom och hämtade oss vid Westin Hotel där personalen var klädda i väst och cowboyhatt.

Och vi ville inte vara sämre!!

cowgirls

cowgirls

Även här hade vi valt att bo privat. Debbie och John tog emot oss och vårt boende bestod av sovrum, vardagsrum och givetvis dusch-toa. Kaffebyggare och micro så att vi kan fixa frukost. En kort promenad till bussen som åker direkt ner till centrum. Även här finns en stor Chinatown. Kineserna byggde de flesta järnvägarna västerut både i USA och Kanada och blev sedan kvar

smaskens

smaskens

Söndag eftermiddag åt vi en sen lunch med dessert och traskade sedan runt för att bekanta oss med stan. Chris har en några år gammal bok om Calgary och där läste vi att man kunde ta buss nr 10 och åka runt stan för en liten peng. Och det gjorde vi. Bara det att bussen numera går ut i de södra förorterna ca 30 min och sedan samma väg tillbaks. Chauffören tittade lite konstigt på oss när vi inte steg av någonstans. Måndagen passade vi på att shoppa och jag kan försäkra att efter 5 timmar på ett stort shoppingcenter är man ganska mör.

Idag tillbringade vi nästan hela dagen på Glen Bow museum.    glenbow

Vi lyssnade till First Nations (ursprungsbefolkningens) berättelser, såg de första tågen som gick från öst till väst, lärde om handeln mellan indianer och vita mm.

kanotEn otroligt spännande dag som vi avlsutade med en god middag på Barley Mill, en gammal vattenkvarn som ligger vägg i vägg med ett av de äldsta husen i Calgary.

Barley mill

Barley mill

Och nu tänker jag gå och knyta mig. I morgon bär det av hemåt för min del och Chris fortsätter sin resa tillbaks till Banff och Jasper och sedan med tåg ner till Prince Rupert vid kusten. Därifrån tar Chris en färja ner till Vancuver Island och avslutar i Vancouver igen innan återfärden till Australien.

Det finns mycket mer att berätta och många bilder att visa. Det kommer under hösten när jag sorterat lite.

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och utflykter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s