40-talisterna begår brott

Vi 40-talister är nog inte som tidigare pensionärer. Vi var med på 60-talet, var unga då när så mycket hände. Ofta har vi sett betydligt mer av världen än tidigare generationer och fått mycket intryck. Det har skett en nästan otrolig teknisk och medicinsk utveckling under ”vår” tid.

fenceNu visar det sig att vi är mer brottsbenägna än tidigare generationer. De flesta intagna på våra fängelser är mellan 21-54 år men gruppen över 65 år ökar. På tio år har antalet mer än fördubblats. Den kriminalitet ”vi” mest ägnar ”oss” åt är ekonomisk brottslighet och olika typer av trafikförseelser. Det är inte så vanligt med våldsbrott.

Kriminalvården har inte sett att den växande andelen ålderspensionärer ställer högre krav på omvårdnad. Maria Hägerstrand, sjukvårdsutvecklare inom Kriminalvården, säger att idag kan en 65-åring vara friskare och piggare än en 40-åring.

Sveriges just nu äldste manlige fånge är 87 år och äldsta kvinnan är 70 år.

Annonser
Det här inlägget postades i Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 40-talisterna begår brott

  1. rethalia47 skriver:

    Trevlig blogg ni skriver, som jag kommer att följa! Intressant det här med 40-talister som kriminella. ” Kriminalvården har inte sett att den växande andelen ålderspensionärer ställer högre krav på omvårdnad”. Tacka tusan för det! De har aldrig ”lärt sig” att ställa några krav, särskilt inte kvinnorna. Att kvinnorna ägnar sig åt ekonomisk brottslighet är kanske inte att förundra sig över – så usla pensioner som samhället ”unnar” dem. Och sämre blir den nu. Vore intressant att se om den typen av brottslighet ökar i o m detta. Inte alla har det så förspänt som tidningen M-magasin tycks tro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s