Albuquerque

USA karta med New Mexico markerat

USA karta med New Mexico markerat

Ewa skrev om Albuquerque där hennes äldsta dotter bor. Jag har varit i Albuquerque. För många år sedan reste jag med en väninna först till Californien där vi bl a körde längs Highway 1 som anses  vara världens vackraste väg. Vi flög sedan vidare till Albuquerque där vi hyrde bil och körde runt för att sedan fortsätta med bilen till Denver, Colorado.

Och fy vilken väg vi hamnade på, över en bergspassage. Där var förbjudet att köra utan snökedjor och några snökedjor fanns inte i bilen – trots att vi sagt att vi skulle köra till Denver och lämna bilen där. Det var ett par tillfällen vid den körningen jag inte trodde vi skulle klara oss. Ett sådant tillfälle var när vi närmade oss en kurva när vi var på väg neråt, och bakom kommer en stor lastbil som närmade sig snabbt. Kände att han kommer att ramma oss och så åker vi ner för stupet. Men han körde om i kurvan och som tur var så mötte han inte någon.

Väl nere på andra sidan var jag helt darrig, hade spänt mig hela vägen som väl tog några timmar. Vi stannade till för en kopp kaffe och för min del en cigarett – rökte på den tiden. Under färden var det inte till att tänka på att röka, det var händerna hårt på ratten och hela tiden komma ihåg att vi hade en automatare.

Väl i Denver tog vi bilen och körde på måfå mot bergen och kom till en skylt med Buffalo Bills grav vid Lookout Mountain. Så dit åkte vi och – wow – vilket landskap.

Från Denver flög vi så småningom till New York där vi denna gången hade tidsskillnaden på vår sida för kvällsteater.

Bortsett från bergspassagen mellan New Mexico och Colorado hade vi en helt fantastisk resa!

Albuquerque är New Mexicos största stad, Santa Fe är huvudstad. Staden är en ökenstad och på på sommaren är temperaturen regelbundet runt 40 grader.

Det var i Albuquerque som Microsoft 1975 bildades av Bill Gates och Paul Allen. John Denver och Demi Morre föddes i New Mexico.

Här en länk till New Mexicos Turistbyrå

Annonser
Det här inlägget postades i Glimtar ur mitt liv; Kerstin, Resor och utflykter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s