Bonnie Tyler

För att fortsätta lite kring Eurovision Song Contest, så får jag ta upp lite kring Bonnie Tyler. Hon tävlade ju för Storbritannien i går med låten Believe in Me.

bonnieGaynor Hopkins som hon egentligen heter, kommer från Wales och föddes 8 juni 1951. Hon är känd för låtar som Lost in France, It’s a Heartache och Total Eclipse of the Heart. Hon har kallats den kvinnliga Rod Stewart på grund av sin raspiga röst. Raspigheten har stegrats efter att hon opererade bort en knuta på stämbanden 1976. Hon tror själv att det kan ha berott på att hon inte följde rekommendationen att inte tala på 6 veckor efter operationen.

Tylers karriär började plana ut efter slutet av 1970-talet och 1982 bytte hon skivbolag och sökte upp Jim Steinman, som tidigare skrivit låtar åt Meat Loaf. Steinman producerade hennes nästa album där Total Eclipse of the Heart blev en megahit och Tylers största framgång.

Var med en väninna för att fira hennes födelsedag i New York 1986 och då spelades Total Eclipse of the Heart hela tiden och blev någon sorts signum för den resan – massor av fina minnen!

Total Eclipse of the Heart

Annonser
Det här inlägget postades i Det var då .., Saxat, aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s