Invigning av Malmö nya kryssningsterminal

Ibland undrar man “vem som rör om I grytan”. I går var det dags för utflykt till Malmö för att vara med om invigningen av den nya kryssningsterminalen och få se det första kryssningsfartyget lägga till. Tack vare väninnan och guidekollegan Karin Erlandsson fick jag en chans att följa med. Karin har stått för utbildningen av de spansktalande guider som skall ta kryssningsgästerna på utflykter och transfers mellan Malmö – Lund och Sturup.

När jag kom ut och satte mig I den nytvättade bilen så startade den inte. Stendöd! Ringde Karin som denna dag inte hade tillgång till bil. Kära extrasyster Lene var vaken och kom som ett skott med lånebil. En halvtimme försenad plockade jag upp Karin I Ystad. Vi hade fortfarande marginal för själva invigningen.

nästan hela båten Fartyget MS Empress hade dockat redan kl. 07.00 coh I den nya terminalen stod Malmö stads Borgmästare Kent Andersson redo att klippa det blågula bandet.

Pullman Tours med sina fem kryssningsfartyg och fyra Boeing 747  är en av de stora researrangörerna och kommer till Malmö varje lördag under sommaren.   Meet and Greet redo att ta emot nya gäster tillsammans med clownen.nya terminalen med clown

borgmästaren           Ombord på Empress samlades vi för utbyte av artighetspresenter och diplom mellan Pullmantur, kaptenen, borgmästaren samt turistchefen I Malmö. Det bjöds på drink och lite snacks och därefter följde en snabb rundtur från akter till för. Slutligen fick vi njuta av en utsökt lunch bestående av: fransk fisksoppa, monkeyfish (Arowana) och en krämig dessert läcker dessert

Som avslutning innan vi återvände mot Österlen blev vi avbildade som “riktiga” kryssningsresenärer:

kryssningsbild1 kryssningsbild

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s