Hepatit A – från djupfrysta bär ?

Djupfrysta bär misstänks ha orsakat hepatit A i Sverige och i Danmark pågår ett utbrott av sjukdomen som hittills smittat 30 personer. Också i Norge och Finland har man sett en ökning av sjukdomen. Det behövs bara en liten dos för att utveckla hepatit A.

Smittskyddsinstitutet uppmanar alla att koka köpta djupfrysta bär innan de äts. Någon/några minuter räcker för att smittan skall dö.

Se pressmeddelandet från Smittskyddsinstitutet.

Det här inlägget postades i Hälsa och relaterat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s