Maränglängd med bär

Marängen

6 äggvitor (ca 2 dl), 3 dl strösocker, 100 g hasselnötter, 50 g snabbmarsanpulver

Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och vispa till en maräng. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ner hälften av hasselnötterna och marsanpulvret i äggvitorna

Bred ut smeten i en långpanna, som är 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö över resten av hasselnötterna och grädda marängen strax under mitten i ugnen i 20 minuter i 175 grader. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper och lossa det i ”botten”. Låt det svalna.

I min ugn behövde marängen lite längre tid, för att vara exakt 27 minuter, risken med för kort tid är att den blir för lös.

Fyllning

4 dl vispgrädde (jag minskade till 3.5 dl), 400 gram bär, ex hallon och blåbär, spara några till garnering

Vispa grädden och bred på det mesta över marängbottnen. Strö över de flesta bären och rulla ihop marängen från långsidan. Lägg rullen med skarven ner på ett fat och garnera med resten av grädden och bären.

rulle

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Maränglängd med bär

  1. Emilie skriver:

    Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s