Nadi, Fiji

Nadi ligger på västra sidan på huvudön Viti Levu. Man kommer till Nadi International Airport som ligger 9 km från staden.

Det är helt underbart här och också väl värt att resa till. Jag besökte Fiji på väg till Nya Zeeland i november månad.

crewEn dag åkte vi med båt ut till en ö som heter Daydream Island – bara namnet! Det var långgrunt så man blev buren ut till båten, vilket jag försökt avvärja. Men det gick inte. Väl på båten i ett ljuvligt väder såg vi ön på avstånd, en mitt av palmer med absolut vita stränder runt om.

Besättningen som dels bjöd på något ganska illasmakande vatten i en skål som alla passagerare skulle dricka ur (någon sorts rit) och dels bjöd på underhållning i form av musik.

Ön är helt obebodd och vi tillbringade en hel dag där och bjöds på mat och fantastiska frukter, badade, snorklade – härlig och mycket avslappnande dag.

En dag hyrde vi bil och körde runt på ön och också till The Garden of the Sleeping Giant. En orkidéträdgård som var helt fantastisk. Den är anlagd av Raymond Burr. Vilka blommor det finns!

trainEn dag åkte vi tåg genom sockerbetsplantager och ner till en alldeles ”egen” strand. Där fanns, som på andra ställen, de mest fantastiska skapelser i vattnet, fisk koraller etc. Jag plockade en korall – som en blomma ungefär – den luktade illa!

Vi flög till Fiji via Los Angeles med mellanlandning på Hawai och passerade datumgränsen så den 5 november det året försvann. Efter Fiji åkte vi vidare till Nya Zeeland.

Bula (mbula) betyder välkommen, Vinaka Tack och Moce (mothe) betyder Adjö. Vi fick halsband gjorda av snäckor när vi anlände till flygplatsen och alla människor vi mötte verkade så glada och hälsade och vinkade. Fantastiskt ställe!

Annonser
Det här inlägget postades i Glimtar ur mitt liv; Kerstin, Resor och utflykter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s