KFV Simrishamn, Katastrofhjälp Fåglar–Vilt

Det blev en äventyrlig morgon som fick oss att vakna ordentligt. Sambon Alex matade hunden Nemo, satte på kaffe och släppte ut Nemo i trädgården. Plötslig for en trut upp på terassen, skrek och viftade med sin ena vinge. Den andra var skadad och hängde på sidan. hunden Nemo blev nyfiken och närmade sig med försiktighet. Han kallades in och kom varpå vi stängde dörren. Vad göra?

trutenJo, till all lycka har vi I Simrishamn en ideell förening KFV – Katastrofhjälp Fåglar och Vilt   som man ringer till vid behov.infångad Jag fick kontakt med Bo Olsson som lovade komma så snart han släppt ut en rehabiliterad ormvråk. Truten gick runt I trädgården och försökte fundera ut ett sätt att ta sig därifrån. Hunden satt klistrad vid terassdörren och stirrade på truten. I samma ögonblick som den försvann ur sikte gick han och lade sig och glömde säkert det hela. Något senare kom Bo och kollega (som jag glömt namnet på, förlåt) och fångade in truten och så var äventyret över.

Som alla ideella föreningar tar man tacksamt emot nya medlemmar och man kan bl.a. lära sig ta hand om och tvätta oljeskadade fåglar.

För boende på Österlen; ta en titt på hemsidan www.kfv-riks.se eller mejla bo.k.olsson@hotmail.com

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s