Sol, sol, sol

Idag den 27 februari i nådens år 2013 kom solen också till Österlen. Det har varit mycket vind, grått, grått hur länge som helst. Så idag hände det. Solsken hela dagen. Så otroligt härligt. Har varit ute en lång hundrunda både längs med stranden och genom skogen och bara njutit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har till och med hängt ut lite tvätt idag. Försökte för ett tag sedan hänga ut ett par jeans och eftersom det blev ganska många minusgrader så kunde jag ställa dem ifrån mig sedan och det tog ett litet tag innan de mjuknade.

Än står solen ganska lågt även mitt på dagen, för lågt för att ge oss vitamin D3. Den skall då stå högre än 45 grader vid klart väder. Om man observerar sin egen skugga är det lätt att se när solen står i 45 grader – om skuggan är lika lång som du själv (när du står upp) så står solen 45 grader över horisonten. Det är UVB-strålarna som skapar vitamin D3 när de träffar huden – de filtreras bort i atmosfären om solen står lägre än 45 grader över horisonten.

Annonser
Det här inlägget postades i Österlen, Bilder året runt, Glimtar ur mitt liv; Kerstin, Hälsa och relaterat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s