Bantningspulver, hästkött och pyttipanna

Bantningspulver innehåller massor av socker, ibland runt 30 %. Man skall alltså banta med socker. Socker ger blodsocker-svängningar och drar igång sötsuget. Banta med socker, vet inte, men det låter konstigt i mina öron.

Så har vi hästkött skandalen som nu växer vidare. På Kanarieöarna har man hittat hästkött i hamburgare. Spanska myndigheter har beslagtagit köttet och det är nu borta från marknaden. Så nu är det bara att vänta på nästa produkt med hästkött. I detta fallet kom köttet från ett irländskt företag.

Så har vi pytt-i-panna. Den kanske också innehåller hästkött men det vet jag inget om. Men däremot innehåller (inte alla) pytt-i-panna vetemjöl! Som någon form av utfyllnad antar jag. Upptäckte det när ett barnbarn visade sig vara glutenintolerant.

Så otroligt mycket fusk överallt!

häst

Det här inlägget postades i Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s