Måndag kommer ingen post………

roadrunnerSå här är det; Förra hösten fick vi brev från Posten att vår brevlåda måste flyttas. Vi bor I gatuhus med fem trappsteg upp till ytterdörren. Vänlig man från detta företag gjorde hembesök och tyckte att vi kunde flytta lådan till porten. Postlådan satt utanför ytterdörren och det var för högt för att brevbäraren skulle kunna sträcka sig och lägga posten I lådan. Vår port som är ingång till trädgården sitter I änden av huset vilket innebär att vi måste gå utom för att hämta brev och tidningar. Det I sig är inget problem. Posten kommer inte förrän vid 14-tiden och då är vi påklädda för länge sedan. Vi fick därefter besked att det räckte om vi flyttade ner brevlådan I markplan men det måste stå på EN meters höjd. Sagt och gjort. Den flyttades och allt var ok. Då kom ytterligare brev från Posten och samtal från samme man som tidigare. Lådan sitter på FEL sida! Brevbäraren kommer från andra hållet d.v.s. han måste vrida kroppen bakåt för att stoppa I breven. Jag föreslog att han vände cykeln istället så blev det rätt, men det ingick inte I hans runda att göra en avvikelse. Bara det att denna runda har under åren körts från olika håll och vad händer nästa gång en ny brevbärare ändrar på rutten?

Sista meddelandet från Posten är att de fr.o.m. måndag kommer att stoppa utbärning av post till oss. Jag kan visst förstå att man måste ha en bra arbetsmiljö men gärna också lite flexibilitet! I det här fallet kommer vi ingenstans så nu har vi ringt rar hantverkare som flyttar lådan en gång till.

Har tittat ut en ny modell ……….   PL2    Fast den kanske inte är riktigt bra. Här är en annan modell, vi tar den  iställetPL1     men då kommer nog gatukontoret om jag börjar gräva i trottoaren……

Annonser
Det här inlägget postades i Om oss och våra tankar, Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s