Ångmoppar

Ångmoppar – bra eller dåligt? Ewa nämnde ångmoppar och jag blev naturligtvis eld och lågor! Allt som kan underlätta städning. Vi letade på nätet båda två, läste instruktioner, presentationer, informationer. Det lät ganska bra, en maskin som ångade rent – mattor, möbler, fönster, golv, kakel etc – i princip allt i huset.

Så hittade Ewa någon som verkade bra till ett rimligt pris inte alltför långt iväg. Så jag körde in till Simrishamn, vi gick en bra runda med hundarna och körde sedan iväg.

mopp

handdriven mopp

Första stället vi var på hade en maskin med ånga och en väldigt ärlig försäljerska. Jo då, den ångade men inte bra till möbler, de blev för våta, samma skäl för mattor. Inte laminatgolv, ångan kunde utvidga laminatet, så samma gällde för trägolv. Den gick att använda på klinkers och kakel. Men en maskin – som skall förvaras någonstans – för bara kakel och klinker, nej det ville ingen av oss ha. Vi fortsatte sedan till ytterligare ett antal affärer, men de hade inga hemma eller var osäkra på vad vi menade. Alltså inget större tryck efter sådana och då börjar man fundera lite extra, kanske inte så bra i alla fall.

Det blev ingen ångmopp! Får köpa en ny handdriven mopp i stället, mycket billigare.

Annonser
Det här inlägget postades i Glimtar ut mitt liv; Ewa, Om oss och våra tankar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s