Dagens ordspråk – 8 januari

Idag får det bli två ordspråk. Två män båda födda den 8 januari med 7 års mellanrum. Båda storheter inom sina respektive områden. Båda otroligt  intressanta att lyssna på. Den ene har följt mig genom livet sedan tidiga tonåren och hans musik har varit både till glädje och tröst. Jag har fortfarande kvar både 45- och 33 (LP) varvs skivor som  gick varma på min första skivspelare. Den andre kom jag I kontakt med i vuxen ålder då andra saker I livet började forma sig. Båda beudrar jag lika mycket och det går inte att utesluta den ene före den andre. Jag behöver dem båda.     

 

Rytm är något som du antingen har, eller inte har, och om du har det, då har du det överallt.

 

Elvis1sagt av Elvis Presley 1935 – 1977, kungen av Rock´n Roll.  Mellan 1969 och 1977 gav Presley mer än 1 100 konserter. Den mest uppmärksammade är ”Aloha från Hawaii” från 14 januari 1973. Det var en konsert som Elvis gjorde utan ersättning till förmån för Kui Lee’s Cancerfond. Målet var att samla in 25 000 amerikanska dollar; resultatet blev det tredubbla. (Kui Lee var en hawaiiansk låtskrivare, som dog 1966. Han skrev bland annat Elvis favoritsång ”I’ll Remember You”). ”Aloha from Hawaii” sågs av ca 1,5 miljarder människor världen över, vilket gör showen till den mest sedda TV-showen någonsin.

 

 

 

 

 

Jag har märkt att även mänskor, som påstår att allt är förutbestämt, och att vi inte kan göra något för att hindra det, ser sig om innan de går över gatan.

steven.hsagt av Stephen Hawking  född 1942.  Han är en brittisk kosmologiforskare och  populärvetenskaplig författare. Han kom  1988 ut med boken ”A Brief History of Time” (Kosmos – en kort historik) som sålde över tio miljoner exemplar. I slutet av 1960-talet applicerade Hawking och hans vän och studiekamrat, Roger Penrose en ny komplex matematisk modell som de hade skapat från Albert Einsteins allmänna relativitetsteori.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagens ordspråk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s