Äta bra – vad är det?

Det där med vad man skall äta eller inte äta – det är inte lätt! Lika bra egentligen att bara äta det man känner för.

6-8 mackor/dag! Ät ägg – Ät inte ägg! Ät fisk – Det finns kvicksilver i fisken!
Ät kött – Rött kött kan vara farligt! Ät inte sötsaker – Ät choklad! Något är bra för blodkärlen, något för hjärnan, något för skelettet, lederna, hjärtat, njurarna, levern osv osv. Vilken djungel!

Min pappa blev 92 år och fick förvisso njursten en gång i 50-årsåldern, hade magsår runt 40-årsåldern och vätska på lungorna i 90-årsåldern. I övrigt var han frisk.

Isterband

Han åt aldrig fisk i vuxen ålder, han åt fettet på julskinkan, han åt kött, inte bara väl genomstekt utan helst svart på utsidan. Han rostade bröd så det blev bränt och naturligtvis på vitt fiberfritt bröd. Han åt isterband och använde fettet som sås. Aldrig pasta eller ris, det var potatis som gällde. Nästan aldrig grönsaker mer än om de var ordentligt överkokta i smör, han tog gigantiska mängder smör på sina smörgåsar, etc. Men han höll sig frisk! Gener – eller?

Och medan jag skrivit detta inlägg så har jag lyckats bränna två brödbullar i ugnen – skall jag äta dem eller inte – nåja av ovanstående kan man förstå att lite bränt går alldeles utmärkt!

Det här inlägget postades i Hälsa och relaterat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s