Paranötter – hopp för allergiska

Forskare har hittat en viktig pusselbit som kan förklara varför allergin uppstår och hur den kan förhindras. Man har upptäckt att när ett protein i paranöten kommer i kontakt med en fettsyra bildas allergenet som orsakar den allergiska reaktionen. Om denna teori håller kan det så småningom leda till läkemedel som stoppar uppkomsten av allergin. Ett läkemedel skulle kunna blockera kontakten mellan proteinet och fettsyran och på så sätt förhindra en allergisk reaktion.

Det här inlägget postades i Hälsa och relaterat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s