..och så var det dags för korna….

Efter lång tystnad är jag så tillbaks och därmed också i Tyrolen. Resans höjdpunkt var Almfesten. Jag skule nog vilja tillägga att även dagsutflykten till Merano i norra Italien är en höjdpunkt. Vi stannar vid Rechensee, med kyrktornet som  rechensee_160

sticker upp ur sjön, vi åker på fantastiska vägar genom Venostadalen med alla sina frukt- och vinodlingar, omgivna av de sturska Dolomiterna med sina 3000m och mer höga toppar. Merano är en fantastisk stad med vackra byggnader, floden som omger gamla stan, alla sina spa mm.

 Merano     

   Vi hade tur med vädret också. Solen strålade och det var över 20 grader. Varje kväll blev vi serverade en trerätters middag med stor salladsbuffé. All heder åt Hotel Sonne. Dagen efter vi lämnat hotellet stängdes det för att inte öppna igen förrän den 20 november. Då drar skidsäsongen igång.

Alltså Almfesten; Korna går upp till Almarna, dvs. alpängarna, strax efter midsommar och måste sedan hämtas ner innan snön kommer. Ett bra tillfälle att göra byfest. De ungdomar som vaktat korna under sommaren passar på att återse familj och vänner. Dans och musik, lokala specialiteter och allmän trevnad. Det bästa av allt detta är inte arrangerat för turister utan ett naturligt inslag i alpvärlden. Korna dekoreras med vackra huvudprydnader och stora bjällror. De gick genom hela Ischgl för att sedan släppas på en äng i utkanten av byn. Gästerna njöt och fram på eftermiddagen gjorde många en tur med linbanan upp på topparna för att ta igen det vi missade första dagen. Vi skulle haft picknick uppe i Silvretta, men där föll snön och det var minusgrader.

IMAG0248  IMAG0269IMAG0260

IMAG0252

    På söndagsmorgonen var det dags att ta farväl av av Ischgl och vända bussen mot norr igen.

Vi lämnade Passnaudalen i klart och kyligt väder för att möta rena sommarvärmen på andra sidan Kaisergebirge…….

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och utflykter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s