Fladdermöss stoppar vindkraft

Mopsfladdermus

Den sällsynta fladdermusen Barbastella barbastellus, också kallad bredörad fladdermus eller mopsfladdermus, stoppar en vindkraftutbyggnad på gränsen mellan Kristianstads och Östra Göinge kommuner.

Företaget Eolus vind vill sätta upp som mest sex vindkraftverk i området Arkelstorp-Brännskulla. Men fladdermössen gör att länsstyrelsens tjänstemän säger nej. Båda kommunerna  har tidigare sagt nej, skriver Kristianstadsbladet.

Fladdermusarten är hotad, det finns högst 1.000 djur i hela landet. Denna art har en vingbredd strax under 30 cm. Den livnär sig huvudsakligen av mindre fjärilar och andra tvåvingar och spindlar, och aktiv från april och fram i oktober.

Det här inlägget postades i Saxat, aktuellt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s